Каталог товарів

Як прати речі чорного кольору?

Категорії
Зміст
  1. Корисні правила.
  2. Способи прання чорних речей і їх сушка.
  3. Особливості ручного прання чорних речей.
  4. Чим прати чорні речі і чи потрібен ополіскувач?
  5. Виведення плям на чорних речах.

Рекомендації, тонкощі і секрети від Еколюба

Чорний і темний одяг вибирають з практичної точки зору, вона не марка і добре поєднується з іншими елементами гардероба. Але, Ви здивуєтеся, доглядати за нею не простіше, ніж за білою. Щоб одяг чорного кольору не вицвітав до сірого нальоту, не деформувався і довше залишався як новий, радимо слідувати наведеним нижче рекомендаціям.

Корисні правила.

Маємо на увазі прання речей, які можна прати. Якщо на ярлику написано «прання заборонено» - тоді тільки в хімчистку. Це, як правило, ділові костюми або їх елементи і верхній одяг з вовни і напіввовни.

Прання речей чорного кольору слід здійснювати ОКРЕМО від білих, сірих і кольорових тканин. При цьому їх можна поєднувати з дуже темними речами.

Способи прання чорних речей і їх сушка.

Отже, неодмінні правила для машинного прання:

- перед пранням ознайомитися з ярликом на вивороті одягу

- заповнювати барабан пральної машини до 80% об'єму

- температура води при пранні не повинна перевищувати 40 °С

- вивертати речі навиворіт, застібати всі блискавки і ґудзики

- позбутися плям до основного прання

- застосовувати екологічний засіб для прання чорних речей, найкраще в рідкій формі

- сушити темні речі слід природним способом, уникаючи сонячного світла, електросушарок, батарей та інших джерел тепла

Режим автоматичної пральної машини встановлюйте, враховуючи ступінь забруднення одягу і тип тканини. Напевно, всім зрозуміло, що куртки не бажано прати разом зі спідньою білизною. Добре включити додаткове полоскання.

Особливості ручного прання чорних речей.

Вручну рекомендують прати:

- речі з трикотажних тканин

- одяг і білизна з мережива

- вовняні та кашемірові речі

- шовкові, шифонові та атласні вироби

Сортують за типом тканини, наприклад, мереживні окремо від вовняних, враховуючи інформацію на бирці одягу і за призначенням.

Якщо Ви не впевнені чи линяє чорна футболка або джинси, перший раз краще випрати окремо від усього. Або перевірте таким способом: намочіть теплою водою з вивороту невелику непомітну ділянку виробу і добре потріть його білою ганчірочкою: якщо не залишиться на білій тканині ніяких слідів, швидше за все, барвник надійний.

У ємність наливають або насипають пральний засіб для чорних речей, додають достатню кількість теплої води (до 40 С) і замочують одяг на 15-30 хвилин, в залежності від ступеня забруднення. Якщо фарбування тканини стійке, замочити можна і на півтори години. При ручному пранні особливу увагу приділяйте зоні комірців, під пахвами, манжетам на рукавах.

Важливо: одяг з вовни (напіввовни), кашеміру, мериноса залишати на тривалий замочування НЕ можна, бо сильно розтягнуться.

А якщо одяг скомбінований з декількох кольорів, крім чорного, наприклад, чорний з білим або чорний з червоним? Застосовуйте екозасіб для кольорових тканин і періть окремо від інших речей. Від машинного прання делікатної і дорогої речі краще утриматися.

Виполіскувати чорні речі потрібно ретельно, не менше 3-х разів, щоб миючий засіб при висиханні не проявився нальотом або розводами.

Сушити трикотажні вироби, найкраще розправленими горизонтально на тканини (наприклад, на рушнику або простирадлі), перед цим не викручувати, а лише злегка віджати або дати стекти.

Чим прати чорні речі і чи потрібен ополіскувач?

Якщо хочете зберегти колір чорного одягу і продовжити його яскравість, слід використовувати засоби, створені спеціально для прання чорних речей. Звичайно, Еколюб рекомендує лише екологічні засоби для прання, які не шкодять навколишньому середовищу, не застряють в тканини (адже ви її носите на своєму тілі) і не пошкоджують її структуру, а спеціальні інгредієнти захищають колір і зберігають форму.

Універсальними засобами прати можна, але вони поступово вимивають насиченість фарбування, а то і можуть залишити білі розводи через можливої ​​наявності кисневих гранул.

Рідкий засіб або порошок ?! Найкраще, звичайно, рідкий засіб - швидше розчиняється в воді. Порошок можна використовувати, якщо запускаєте режим тривалого циклу прання для брудних речей. Екопорошок потрібно насипати безпосередньо в барабан, що б він «провалився» через отвори і при контакті з водою почав швидше розчинятися.

Рекомендуємо використовувати екологічні ополіскувачі або кондиціонери для білизни. Жорстка вода в наших кранах залишає на волокнах тканини твердий мікроналіт, що призводить до передчасного «старіння» виробу і його сірості. Особливо це стосується одягу з вовни та шовку. Органічні кондиціонери для білизни містять інгредієнти по догляду за делікатними тканинами.

Виведення плям на чорних речах.

Найчастіше плями бувають від використання антиперспірантами. Ми радимо користуватися біодезодорантами - вони не залишають білих плям на одязі, оскільки не містять шкідливого тальку та алюмінію, що закупорює пори.

Особливо видимі забруднення і плями від поту, напоїв, їжі, а також, ділянки зони комірців, манжети, рекомендуємо попередньо обробити засобом для виведення плям, і, важливо таким, який не містить кисневих складових. Нанести безпосередньо на пляму плямовивідник на 5-10 хвилин, при необхідності потерти (наприклад, старою зубною щіткою), а потім прати обраним способом. Перед застосуванням засобу для виведення плям виробники просять перевірити стійкість фарбування вироби на маленькій і непомітній ділянці одягу з виворітного боку.

Особливості прання спортивних курточок:  зона комірця, манжети, низ і боки, кишені тобто особливо забруднені області намочити водою, гарненько намилити господарським милом чи засобом від плям і ретельно потерти до їх зникнення при ручному пранні або залишити з милом на 10-15 хвилин до моменту, як покладете речі до пральної машини.

Від стійкого запаху поту найкраще обробити дезінфікуючим або антибактеріальним засобом.

☝ Головний секрет будь-якого прання полягає в наступному: не заношувати одяг і позбавляйтися від плям поки вони «свіжі».

Одяг, який носиться ближче до тіла при «офісному» способі життя - 2-3 дні та в прання. Якщо є фізична праця - то зміна білизни щодня. Метаболічні виділення зі шкіри вище у чоловіків, ніж у жінок, тому зміна одягу повинна бути частіше. Інакше заношена чорний одяг перетворитися в запраний, а старі плями виводити важче.

Зробіть основні правила прання чорних речей звичкою і прання не буде напружувати, а текстиль та одяг будуть приваблювати елегантністю чорного!

 

( 1 )
Рекомендовані товари

Немає на складі

Для ручной и машинной стирки любого темного и черного белья, отлично работает даже при 20 градусах. Подходит для стирки детского белья и белья людей с чувствительной кожей. Сохраняет цвет одежды, легко справляется с пятнами, защищает детали машины от накипи.

Немає на складі

Концентрированные гель для стирки черных и темных вещей с пробиотиками. Предотвращает появление белых пятен на темных тканях после стирки, сохраняет насыщенность черного и темных цветов ткани, устраняет запах.

Немає на складі

Бесфосфатный концентрированный стиральный порошок из экологического сырья для деликатной автоматической и ручной стирки тканей темного цвета. 

Немає на складі

Для стирки цветных и черных вещей в жесткой воде при низкой температуре и эффективен при стирке в быстром режиме. Цитрусовый аромат. 1,5 л = 20 циклов стирки. 5 л = 66 циклов стирки.

 

Немає на складі

Натуральное средство для удаления пятен и стойких загрязнений: жирных, белковых, пигментных. Качественная стирка, пятновыведение, сохранение цвета. Мгновенное действие энзимов от 30 С до 40 С.

Немає на складі

Пятновыводитель и усилитель стирки, помогает эффективно очистить загрязнения с одежды, не повреждая ткань.
Штрихкод: 4821000000359
 
Коментарі
Поки немає відгуків
Написати коментар
Ім'я, прізвище для оформлення посилок*
Email
Введіть коментар*
Відібрані товари за складом, а не просто з назвою
Відібрані товари за складом, а не просто з назвою "натуральний" або приставкою "еко"
Етичні товари - не містять елементи вбивства тварин, не тестуються на тваринах
Етичні товари - не містять елементи вбивства тварин, не тестуються на тваринах
Принцип зеленого офісу,
Принцип зеленого офісу, "reuse" и "upcycling" пакування. Соціальна відповідальність (проактивність, чесність, доброчинність)
Безкоштовна доставка по Україні від 1000 грн. Самовивіз з офісу м.Київ
Безкоштовна доставка по Україні від 1000 грн. Самовивіз з офісу м.Київ