Каталог товарів

Чи можна мити волосся звичайним милом?

Категорії
Зміст
  1. Чи є різниця між звичайним косметичним милом, господарським (простим) і шампунєвим милом?
  2. Чому жирніє волосся?
  3. Як користуватися шампунєвим милом?
  4. Переваги натурального шампунєвого мила:

Звичайним милом не бажано, а ось натуральним шампунєвим милом - можна. Його ще називають мило-шампунь, сухий шампунь або твердий шампунь.

Чи є різниця між звичайним косметичним милом, господарським (простим) і шампунєвим милом?

Так, це все тверді мила, але з різним призначенням. Адже звичайне мило для рук і тіла повинно змити піт, бруд з рук, а іноді це конкретний жир, сажа, погодьтеся, не часто такий бруд є на волоссі й вже точно, у меншій кількості. Господарське мило ще більш «сильне», адже повинно відіпрати бруд, чи концентровані плями на одязі, а ось мило для миття волосся повинне бути більш щадним і одночасно доглядовим.

У кожного миловара власні рецепти і складники. Хтось використовує більш дорогі масла для омилення, вони дають багато піни, делікатне очищення, не так інтенсивно вимивають шкірний жир, хтось робить спрощений варіант з одним активним інгредієнтом, отже застосовані інгредієнти і визначають вартість мила для миття волосся.

Тверде мило-шампунь має сильну очищувану здатність, а для пом'якшення впливу додатково використовують косметичні масла та інші компоненти. Часто додають відвари корисних трав, активні інгредієнти (пиво, екстракти, реп'яхову олію), ефірні олії для стимулювання росту волосся або кондиціонуючі добавки для полегшення розчісування.

Мило-шампунь може підійти вам з першого разу, а може знадобитися деякий період адаптації. Важливо підібрати мило-шампунь саме для вашого волосся й, можливо, потрібно буде спробувати мило різних виробників.

Чому жирніє волосся?

Сальні залози, виконують бар'єрну і захисну функції від зовнішнього негативного впливу, шляхом виробленням себуму (шкірного жиру). Впродовж дня на волосся осідає ваш піт, бруд з рук, пил з вулиці й хочеться це все змити.

Основне призначення шампунєвого мила - змити бруд, але автоматично ПАР, яким є мило, захоплює і ваш шкірний жир. Шампуні або мила з мас-маркету з надсильною миючою здатністю через наявність синтетичних лаурил-сульфатів, SLS, SLES, змивають бруд і занадто багато жиру з вашого ліпідного прошарку. Через це порушується мікробіом шкіри, швидше жирніє коріння волосся, а часте миття призводить до ламкості волосся та сухості кінчиків. При переході на миття волосся натуральним твердим шампунем період адаптації може бути від 2-х тижнів до 1,5 міс. Поступово організм звикне, що потрібно виробляти менше себуму, і необхідність часто мити волосся знизиться.

Ще одним нюансом, при використанні мила-шампуня може бути жорсткість волосся, ніби їх не мили, такий собі наліт на косах. Таке трапляється якщо у вас дуже жорстка вода. Слід спробувати використовувати бальзам-кондиціонер для волосся або ополіскувати натуральним оцтом (2 столові ложки натурального яблучного оцту на 1 л води).

Якщо вам підійшло шампунєве мило, ви побачите блиск волосся, зниження швидкості засалення шкіри голови, волосся менше ламаються як сухі гілочки, після чергової стрижки помітите зменшення посічених кінчиків і нове пухке волосся, що відростає від коренів!

Як користуватися шампунєвим милом?

На вологе волосся нанесіть мокрий брусок мила, добре намильте, відкладіть мило, масажними рухами близько 2 хвилин пройдіться по всій шкірі голови і змийте чистою теплою водою. Повторіть цю процедуру 2 рази. Використовуйте оцтову воду для ополіскування, бальзам або кондиціонер для волосся за вашим бажанням.

Переваги натурального шампунєвого мила:
  1. НЕ містить синтетичних ПАР (SLS, SLES), силіконів, консервантів та інших шкідливих інгредієнтів, які накопичуються і можуть зашкодити вашому здоров'ю або навколишньому середовищу;
  2. Складається з натуральних, природних компонентів для дбайливого очищення, догляду за шкірою голови, зменшення випадіння волосся, зниження жирності коренів, стимулювання росту волосся;
  3. ZERO-Waste або мінімальна упаковка – завжди екологічний вибір;
  4. Зручна форма в дорогу і подорожі, де один брусок замінить всі гігієнічні засоби для очищення тіла і волосся.

Мийте коси натуральним! Бажаємо, щоб ваше волосся було красивим, здоровим і блискучим!

( 3 )
Рекомендовані товари

Немає на складі

Для профилактики выпадения волос и при себорее. Отлично пенится и очищает волосы, может использоваться как мыло для волос и тела. Удобно в дорогу!

Немає на складі

Обеспечивает пышность волос от корней. Подходит для ежедневного использования. Имеет неповторимый цветочный аромат.

Немає на складі

Нежно очищает, дарит природный уход за волосами. С кокосовым маслом, эфирным маслом мелиссы, голубой глиной, мёдом и йодом.

Немає на складі

Натуральное мыло-шампунь ручной работы для нормальных и сухих волос. Прекрасно очищает волосы, придаёт им естественный блеск, шелковистость и упругость.

Немає на складі

Органический твердый шампунь с экстрактом листьев розмарина. Замедляет выпадение волос и ускоряет их рост. Питает кожу головы, помогает избавиться от перхоти.

Немає на складі

Подходит для очищения посуды и вощанок от пищевых загрязнений, а также для стирки. Хорошо мылится, легко смывается.

 

Коментарі
John
27.11.2022, 19:40
Зашёл почитать если можно волосы мылом помыть, а мне устроили ликбез по какому-то мыло-шампунью, спасибо конечно, но это не ответило на мой вопрос
Эколюбчик
29.11.2022, 10:13
John,
Написати коментар
Ім'я, прізвище для оформлення посилок*
Email
Введіть коментар*
Відібрані товари за складом, а не просто з назвою
Відібрані товари за складом, а не просто з назвою "натуральний" або приставкою "еко"
Етичні товари - не містять елементи вбивства тварин, не тестуються на тваринах
Етичні товари - не містять елементи вбивства тварин, не тестуються на тваринах
Принцип зеленого офісу,
Принцип зеленого офісу, "reuse" и "upcycling" пакування. Соціальна відповідальність (проактивність, чесність, доброчинність)
Безкоштовна доставка по Україні від 1000 грн. Самовивіз з офісу м.Київ
Безкоштовна доставка по Україні від 1000 грн. Самовивіз з офісу м.Київ